Over ons…

chronische vermoeidheid

PAULIEN ELZINGA werkt als Sociaal Psycholoog (MSc) binnen haar eigen coachingspraktijk, ze is tevens NLP Practitioner en werkt sinds 2012 voor het Amygdala Retraining Programma waar ze coaching geeft op het gebied van brain-retraining en (chronische) vermoeidheid. Ze heeft veel ervaring met energie thematiek, zowel als ervaringsdeskundige als op professioneel werkgebied. Momenteel volgt ze een meerjarige Healing opleiding zodat ze naast de praktische en psychologische aspecten van vermoeidheidsproblematiek ook kan werken op niveau’s waar woorden tekort schieten. Paulien verblijft een deel van het jaar in Frankrijk.

 

chronische vermoeidheid

DIANA SAVELKOUL werkt als Human Resource Developer (MSc) en is tevens actief op het gebied van Permacultuur en Regenerative Living. Sinds 2013 is ze nauw betrokken bij de opbouw en het reilen en zeilen van de eco-boerderij in Portugal. Naast haar kennis over planten, bomen en kruiden vanuit zowel de praktijk als cursussen in permacultuur, breidt ze haar kennis uit met haar opleiding ‘Herbal Medicine’. Daarnaast zal ze het komende voorjaar haar opleiding ‘Acceptance and Commitment Therapy’ afronden. Met deze kennis en haar ervaringsdeskundigheid gebruikt ze de natuur om jou meer over jezelf te leren. Diana verblijft een deel van het jaar in Portugal.

Hoe het allemaal begon…

 

Wij, Diana en Paulien, ontmoetten elkaar in 2014. We hadden geen gezamenlijke vrienden, we woonden niet in dezelfde stad en we hadden niet dezelfde studie gevolgd. We hadden wat dat betreft weinig aanknopingspunten, behalve één ding, we hadden beiden een geschiedenis met chronische vermoeidheid.

Chronische vermoeidheid is vaak niet zichtbaar voor de buitenwereld en is moeilijk te begrijpen als je het zelf niet ervaart. De woorden ‘chronische vermoeidheid’ omvatten maar een fractie van het klachten spectrum en de impact die het op je leven heeft. Dus op het moment dat wij elkaar leerden kennen begrepen we iets ten diepste van elkaar. We vonden veel herkenning, konden samen filosoferen over de grote levensvragen maar gelukkig ook lachen om de situaties waarmee we te maken hadden.

Beiden waren we op een leeftijd waarvan iedereen zegt: alles kan, de wereld ligt voor je, nu ben je nog jong! Maar onze lijven voelden helemaal niet jong en de wereld voelde ver weg voor ons. We zaten net in die leeftijdsfase waarin je hoort uit te proberen wat bij je past. Je leert door trial & error, maar die energie hadden we niet. Bij ons moest elke stap een stap in de goede richting zijn, want er was geen buidel met extra energie om ons op te vangen als we iets deden wat niet helemaal bij ons paste. Ondertussen renden leeftijdsgenoten door maar dat wilde niet zeggen dat wij stilstonden. Wij leefden op een andere manier ook intensief. Niet omdat we zoveel deden, maar omdat er zoveel in ons gebeurde…. Onze uitdaging is dan ook een leven creëren waarbij wij gedijen ongeacht onze energie.

Zo kwamen we op een mooie zomeravond in Portugal op het idee om Op Eigen Toeren op te zetten. Niet omdat wij daar de experts in waren, maar wij belichaamden wel een poging tot…Een poging om zo authentiek mogelijk te kunnen zijn en leven, wat onderdeel van onze verdere heling voelt. Daarbij lijkt het authentiek leven een voorwaarde te zijn om zelf zo goed mogelijk in balans in de wereld te kunnen staan, naast eventuele ondersteuning in het medische of alternatieve circuit.

Wij weten dat we niet de enigen zijn die dit pad te bewandelen hebben. Wij zijn met heel veel, en dat willen we je laten voelen!

Diana en Paulien