Vakantie Retreat Portugal

Op Eigen Toeren organiseert het vakantie retreat Portugal, speciaal voor twintigers en dertigers met vermoeidheidsklachten, op een prachtige ecologische familieboerderij in de zonnige Algarve. In deze week staan ontspanning, verbinding met gelijkgestemden, en vakantie vieren zonder dat het te veel is centraal. Het retreat is een vakantie in balans, vol liefdevolle aandacht en verbinding.

Daarnaast is er op alle fronten begeleiding en coaching; zowel op het gebied van energiemanagement en de emotionele aspecten die daarbij komen kijken, als heel praktisch op de gebieden van voeding, ritme, beweging, werk en toekomst vraagstukken. We geven je handvatten om je energie en veerkracht te versterken.

Agenda 2018 / 2019:

Komend voorjaar / zomer 2019 zullen er geen retreats plaatsvinden.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe info en lees ondertussen onze update.

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor een kennismakingsgesprek.

Retreat Elementen:

De ochtendstretch ~ Elke ochtend beginnen we de dag met lichte yoga, een ademhalingsoefening en een begeleide meditatie.

Dagelijkse groepscoaching ~ Tijdens de groepscoaching bespreken we verschillende thema’s die gericht zijn op het verstevigen van je veerkracht en het uitzetten van je ‘eigen toeren’. Het bijzondere van groepscoaching is dat het proces van een ander altijd relevant en vaak herkenbaar is voor jouzelf. 

Vitale voeding ~ We stellen de heerlijke vegetarische / vegan maaltijden zo samen dat het eten zoveel mogelijk uit de moestuin komt. Bij energieproblematiek is het darmstelsel vaak een zwakke schakel en daarom proberen we het maag- en darmsysteem zoveel mogelijk te ontlasten.

Planten & kruidenleer ~ Er is ruimte om te leren over planten & kruiden en mee te helpen met lichte activiteiten op het land zoals bloemen plukken, kruiden plukken/drogen, dieren voeren.

Verken de omgeving ~ Er wordt de mogelijkheid gegeven om met de groep een middagje naar een van de witte stranden of beschutte baaitjes te gaan en om het vissersdorpje Ferragudo te bezoeken. Allemaal dichtbij huis, op 2km afstand van de boerderij.

Voor- en nazorg ~ Samen met Diana & Paulien heb je een individuele kennismaking op Skype om af te stemmen of het retreat iets voor jou is en of de reis haalbaar is. Een week voor het retreat is er een Prepare groepSkype met de groep. Dit is een moment om de andere deelnemers alvast (online) te ontmoeten en de voorpret te delen. Na afloop van het retreat is er een Aftercare groepSkype voor een soepele overgang naar huis.

retreat Portugal
retreat Portugal

Dag indeling

8.00 Ochtendstretch
9.00 Gezond ontbijt
10.00 Rustmoment
10.30 Groepscoaching
12.30 Rustmoment
13.00 Heerlijke uitgebreide lunch
14.00 Siesta tijd
15.00 Vrije tijd ~ hangmat / lezen / zwemmen / relaxen / lichte activiteiten op het land
19.00 Lichte avondmaaltijd
20.00 Afronding van de dag

We bieden een dagstructuur die gericht is op regelmaat, ontspanning en energiemanagement. Hierboven een voorbeeld van een dag indeling. Elke dag ziet er weer net wat anders uit, met op sommige dagen ook ruimte voor een uitstapje naar het strand / dorpje. Of een pizza night waar we smullen van zelfgebakken pizza’s uit de pizza-oven! Op het land zijn hangmatten en heerlijke zithoekjes, je kan lekker zwemmen in het zwembad of meehelpen met het voeren van de boerderij dieren. 

 

Deelnemers vertellen:

“Ik heb het vakantie retreat ervaren als een waardevolle reis waarbij warmte, rust, liefde en verbinding centraal staan. De afwisseling tussen het programma en vrije tijd is erg prettig en geeft ruimte om echt even terug te komen bij jezelf. Dit is het mooiste cadeautje wat ik mezelf heb kunnen geven en wat ik anderen, die om wat voor reden dan ook te kampen hebben met een energieprobleem, ook gun! Gedurende de thema gesprekken krijg je handvatten mee die helpend zijn om je eigen toeren verder uit te stippelen, waarbij je steeds weer stil kan staan bij datgene wat je nu écht voelt en nodig hebt van jezelf of je omgeving. Met een warm gevoel kijk ik terug naar deze reis, de fijne groep, de boerderij en bovenal de liefdevolle begeleiding van Diana en Paulien.”
– Ilja (mei 2018)

Deelnemers vertellen:

“Het vakantie retreat in Portugal was ontzettend fijn. De locatie is prachtig en de klik met iedereen was heel waardevol. Paulien en Diana hebben een hele verzorgde retreat georganiseerd, met heerlijk eten en fijne oefeningen en gesprekken. Ik heb geleerd om binnen mijn eigen energieniveau te blijven en niet meer elke keer over mijn grenzen te gaan. Om rustmomenten te nemen en eerlijk te kunnen zijn over mijn energie. De themagesprekken hebben me ook echt geïnspireerd, het was heel fijn om te horen hoe anderen met dingen omgaan. En heel belangrijk: ik ben echt tot rust gekomen. Daarnaast hebben we ook leuke kleine activiteiten gedaan, zoals zwemmen in de zee, lichte werkzaamheden op het land en een hele gezellige pizza-night. Het waren 5 dagen van rust, verbondenheid en genieten.”
– Hiske, 28 (juni 2017)

Deelnemers vertellen:

“Ik ben zo blij dat ik mezelf deze reis gegund heb. In deze wonderschone en inspirerende omgeving kon ik écht helemaal tot rust komen en bij mezelf komen. Ik draag deze plek en deze ervaring mee in mijn hart!”
– Chris, 30 (mei 2018)

Deelnemers vertellen:

“Het is zo fijn om je te omringen met mensen die zich moeiteloos kunnen inleven in je situatie, zodat je je niet voortdurend hoeft te verontschuldigen voor je verminderde energie en de geestelijke gesteldheid die daar soms mee gepaard gaat. De ‘Quinta’ (Portugees voor boerderij) met zijn bewoners, kruiden, dieren, hoekjes, varkens en planten voelt als een warm bad, waar je helemaal tot rust kunt komen. Diana en Paulien hebben ons de hele week zowel geestelijk als fysiek in de watten gelegd én versterkt. De afwisseling van oefeningen, gesprekken en vrije tijd zorgt ervoor dat je je kunt verdiepen in thema’s en tegelijkertijd de ruimte krijgt om ze een plek te geven. Diana, Paulien en de Quinta hebben laten zien hoe rijk je leven kan zijn en hebben mij een enorme helderheid gegeven met betrekking tot de volgende stappen in mijn leven. Bovendien heb ik superveel plezier gehad! Zwemmen in de zee, pizza’s bakken, dansen onder de sterren.. wat wil een mens nog meer?”
– Marjoleine, 36 (juni 2017)

Deelnemers vertellen:

“Het retreat is een week vol rust, lekker eten, verbinding, fijne (en zware) gesprekken en leerzame momenten. Paulien en Diana zijn ontzettend lieve vrouwen die je meteen welkom doen voelen op de boerderij. Hun (veer)kracht delen ze met de deelnemers en ik ga dan ook naar huis met hernieuwd vertrouwen in mijzelf, mijn lichaam en met het vertrouwen dat ik mijn leven op eigen toeren kan invullen, ondanks een chronische ziekte.”
– Kyra, 30 (mei 2018)

Deelnemers vertellen:

“Deze retreat heeft mij de rust en de ruimte gegeven om weer een stuk van mezelf te (her) ontdekken. Het kunnen delen met anderen maakt dat ik mij niet alleen voel staan in dit proces. De liefde, de zorg en de omgeving maken dat ik even alles los kon laten en mij volledig kon richten op mezelf en mijn proces. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik dit thuis vast ga houden!”
– Lisa, 36 (mei 2018)

Deelnemers vertellen:

“Paulien & Diana zijn een duo die ontzettend goed bij elkaar passen. Ze sluiten goed op elkaar aan. Het retreat voelde heel natuurlijk. Een warm bad waar ik in terecht mocht komen. Ik heb heel veel steun en liefde mogen ontvangen en heb in intens van de omgeving, de rust, het eten & het gezelschap genoten!”
– Els, 31 (mei 2018)

Deelnemers vertellen:

“Op Eigen Toeren vakantie retraite betekende voor mij vooral een reis door de natuur van energie met gelijkgestemden. In het contact met de natuur worden we immers bewust van ons eigen lichaam en geest. Op een liefdevolle manier leerden Diana en Paulien ons op zoek te gaan naar onszelf, om innerlijke vrede te vinden en tevreden te zijn met wie we zijn en wat de toekomst brengt. De themagesprekken en praktische oefeningen waren erop gericht om zelfbewustzijn en rust te bewerkstelligen. Als we rustiger aan doen, geven we compassie, medeleven en vriendelijkheid de kans om op te bloeien. In essentie heeft de retraite mij verrijkt met nieuwe waarnemingen en opengesteld voor nieuwe mogelijkheden in de toekomst”
– Lindsay, 26 (juni 2017)

Deelnemers vertellen:

De vakantie retreat in Portugal was voor mij een hele bijzondere ervaring. De quinta is prachtig. Het programma is zinvol en evenwichtig. Het eten dat vers van eigen land kwam was héérlijk. De verblijven en de hele omgeving zijn met liefde en zorg vorm gegeven. Ik heb me een week lang verzorgd, vertroeteld, verbonden en écht begrepen gevoeld. Waarbij de themagesprekken me veel voer en handvaten hebben gegeven om verder te komen in mijn eigen ontwikkeling. Paulien en Diana zijn heel bijzonder warme, lieve, gevoelige, wijze vrouwen. Mijn leven is verrijkt door hen te ontmoeten en deze ervaring te hebben mogen meemaken. Ook heel hartelijk dank aan Rob en Amy.
– Irene (mei 2018)

Over de boerderij:

De familieboerderij (Quinta) ligt op een stuk land van 2 hectare, in de Algarve, op 2km afstand van het strand. Het land wordt ontwikkeld op basis van permacultuur principes, met als doel om zo zelfvoorzienend mogelijk te zijn en de natuur te regenereren. Hoewel het een familieboerderij is, wordt de plek opengesteld aan vrienden / familie, gelijkgestemden, vrijwilligers en 2x per jaar het Op Eigen Toeren retreat.

Tijdens het retreat verblijf je op de glamping. 2 cabins en een luxe safaritent vormen samen een gezellig kamp waar 6 mensen kunnen overnachten (gedeelde slaapplekken). Je vindt er ligstoelen met uitzicht over de heuvels, een kampvuurplek, een vlonder voor yoga en een buitendouche en droogtoilet.

Op het land is een diversiteit aan bomen en planten, zo is er een kruidenspiraal, voedselbos en een moestuin. Er lopen varkens, honden, kippen, eenden en een kat rond. Tenslotte is er een zwembad aanwezig en een overvloed aan fijne plekjes om je terug te trekken.

Het Quinta team bestaat uit Rob en Liesbeth die tevens de eigenaren van de boerderij zijn. Ze zijn altijd op het land te vinden en vertellen je graag over de boerderij. Amy staat in de keuken, zij weet veel over voeding vanuit haar studie Biologie, Voeding & Gezondheid. Diana en Paulien leiden het retreat en geven vorm aan de inhoud.

De Quinta is de perfecte plek om in een huiselijke, intieme, buiten omgeving dichter bij je eigen natuur te komen. Hierdoor komt je zenuwstelsel tot rust en kan je in verbinding verstillen.

Meer informatie over de boerderij kan je vinden op de website en facebook.

Kosten

De prijs is inkomensafhankelijk (het inkomen van jou en je partner samen):

Laag inkomen (onder de 32.000 per jaar): €545
Midden / hoog inkomen (boven de 32.000 per jaar): €745 
Gespreide betaling is mogelijk.

Betaalt jouw werkgever, dan hanteren wij een zakelijk tarief. Neem contact met ons op voor een offerte.

* De kosten zijn op basis van een tweepersoonsruimte, alle accommodatie is met gedeelde douche- en toiletfaciliteiten.

Inclusief

– 6 nachten accommodatie
– groepscoaching
– yoga / begeleide meditatie
– voedingsleer
– alle maaltijden, drinken en snacks
– beddengoed / handdoeken
– persoonlijk kennismakingsgesprek
– de Prepare en Aftercare groepSkype

* Aankomstdag 3 oktober (vanaf 15.00): Op de aankomstdag is er vrije tijd om aan te komen en rustig te acclimatiseren. We luiden de week in met een diner en een licht avondprogramma om elkaar te leren kennen.
* Vertrekdag 9 oktober: Afsluiting na het ontbijt.

Annuleringsrichtlijnen

We hopen dat het niet nodig is, maar in het geval je genoodzaakt bent je deelname van het retreat te annuleren, hebben we de volgende richtlijnen:

  • Minder dan twee weken voor de start van het retreat: geen teruggaaf
  • Twee tot zes weken voor de start van het retreat: 50% teruggaaf
  • Zes tot twaalf weken voor de start van het retreat: 75% teruggaaf
  • 12 weken of meer voor de start van het retreat: 90% teruggaaf

Exclusief

– reis- en annuleringsverzekering
– vliegticket
– vervoer van en naar het vliegveld (Faro)
* De reistijd van Faro vliegveld naar de boerderij is ongeveer 1 uur rijden. Er rijden verschillende privé of gedeelde shuttlebussen, wij kunnen je helpen om het transport te regelen.